Ovan ytan

Det finns 17 Album, innehållande 1411 bilder
Fågelbilder från vår tre-månaders tur till Island med husbilen via färjan till Seyðisfjörður. I maj en liten rundtur till Mývatn, Húsavík och tillbaka. I juni-juli den stora rundan, sydkusten till Reykjavík, sen Snæfellsnes, Flatey, Látrabjarg, västfjordarna och norra rutten tillbaka. Sextiotvå arter visas här, med bilderna huvudsakligen i kronologisk ordning.
Landbilder från resan till Kri och Lembeh i mars 2014. Se även undervattenbilderna.
3
Amazonas 2012  (130)
Amazonas 2012
Bilder från Ecuadorianska Amazonas. Ahuano och Sacha Lodge vid Napo-floden.
Landbilder från Galapagos 2012, både från dykresan (UV bilder här) och från några dagar på Santa Cruz.
Vintriga bilder från Narvik och Skåne. Skåne snötäckt sedan slutet av november. Mycket ovanligt.
Landbilderna från resan till Bonaire och Curacao i mars. Se även undervattenbilderna.
Diverse bilder från utflykter i närområdet
Bilder från '1000 years of pharmaceutical aerosols' konferensen i Reykjavik, Island, som jag var med att arrangera. Några snygga landskap på slutet.

Dessa bilder finns bara som mellanstorlek
9
Turkiet 2009  (72)
Turkiet 2009
Den andra icke-dyk resan i år. Vi hälsade på Pelin en vecka i september. Istanbul (där hon bor och läser) och Izmir (hennes hemstad).
På denna Islandsresa besökte vi inlandet tillsammans med Einar och hans fyrhjulsdrivna bil. Målet var Landmannalaugar som ligger öster om Hekla, ett storslaget område med liparitberg, geotermisk aktivitet och fina vandringsleder. Besökte också några fågelberg på Reykjanes.
11
Lembongan ovan  (22)
Lembongan ovan
På Nusa Lembongan odlar man rödalgen Kappaphycus alvarezii för utvinning av karragenan, en viktig ingrediens (E407) i processade livsmedel. Hela den grunda, skyddade viken utanför vårt hotell användes för detta arbetsintensiva vattenbruk. Läs mer här och här. Undervattensbilderna från Lembongan finns här.
12
Bali 2009 land  (72)
Bali 2009 land
Landbilder från Ubud, Tulamben, Pemuteran och Nusa Lembongan från Baliresan. Se även undervattensbilderna från Tulamben and Lembongan och Pemuteran.
13
Saudi 2008 land  (61)
Saudi 2008 land
Torra bilder från dykresan till Saudi. Vi var mest på dykbåten men gjorde strandhugg på små öar med fågelliv och sköldpaddsäggläggningsstränder. I Jeddah (världens fulaste stad) besöktes ett propagandamuseum och souken före den vådliga 20-timmars flygresan hem. Se även undervattensbilderna.
Semesterbilder från Islandsresan 2008 med Christer R, Christer F, Salvatore och oss. Se även undervattensbilderna.
Isländska landskapsbilder från några besök. En del inskannade bilder. Uppdaterad med bilder från 2008.
16
Papua 2008 land  (87)
Papua 2008 land
Landbilder från Papua and Lembeh. Speciellt tack till Rusty och Dietrik för väldigt trevligt sällskap på Kri Resort. Se även undervattensbilderna från Papua och Lembeh.
17
Kuba 2007 land  (68)
Kuba 2007 land
Landbilder från Cuba. Efter mycket letande hittade vi till slut en liten 'no name' digitalkamera som ersättning för den stulna D200:an. Bilder från Havana, Grisbukten och Drottningens trädgård. Tack vare ett lån av en riktig kamera blev det även några undervattensbilder från Drottningens trädgård.

Index | Sök i 'Ovan ytan'